Mini-könyvklub 3 - jön a Fantasy kör!

Januárban újabb Mini-könyvklub indul! Ezúttal fantasy könyveket fogunk olvasni 4 hónapon keresztül. 2016. január 31-ig lehet résztvevőnek jelentkezni.



Az esemény kitalálója és Szervezője ismét Vegazus,
jelentkezni itt lehet: http://konyv-sarok.blogspot.hu/2015/12/mini-konyvklub-3.html


Részletes leírás:
2016. január 1-től április 30-ig tart a Mini-könyvklub. Mind a négy hónapban egy-egy könyvet olvasunk el, a határidő mindig a hónap utolsó napja.
Az első három hónapban előre meghatározott könyveket kell olvasni, tehát januárban, februárban és márciusban is minden résztvevő ugyanazt a regényt olvassa (minden hónapban egyet). A cél itt a közös olvasás élménye, majd hogy jól kibeszéljük, hogy kinek mi tetszett, mi nem tetszett, milyen gondolatokat ébresztett a könyv.

Áprilisban szabad a vásár, bármilyen könyvet olvashatsz, ami az alábbi négy kritérium mindegyikének megfelel:
1. korábban nem olvastad a könyvet
2. legalább részben tartalmazzon fantasy elemeket
3. ne legyen egy sorozat része, kivéve, ha ez az első kötet a sorozatban, vagy ha a sorozat egyes részei nem épülnek szorosan egymásra (így biztos nem lesz spoiler)
4. legalább 200 oldalas legyen.
A cél ebben a hónapban az, hogy olyan stílusú könyvet ajánljunk egymásnak, amit szeretünk.

A három kötelező könyv kiválasztását szavazásra bocsátom.
 Tíz könyv közül választhattok, ezekből többre is szavazhattok, de javaslom, hogy ötnél többet ne jelöljetek meg. Csak olyan könyvekre szavazhattok, amiket korábban még nem olvastatok, hiszen az a cél, hogy új könyveket ismerjünk meg! 

Lássuk tehát a könyveket, amikre szavazni lehet! 


  1. Susanna Clarke: A hollókirály
  2. Sara Raasch: Hó mint hamu
  3. C. S. Lewis: A varázsló unokaöccse
  4. Vavyan Fable: Álmok tengere
  5. Scott Lynch: Locke Lamora hazugságai
  6. Mark Lawrence: Tövisek hercege
  7. Neil Gaiman: Sosehol
  8. Victoria Aveyard: Vörös királynő
  9. Anthony Ryan: A vér éneke
  10. Kleinheincz Csilla: Ólomerdő



AniTigernek is van egy klassz bejegyzése, amiben reklámozta a harmadik könyvklub kört, jól elbeszélgettünk a megjegyzésekben, hogy ki-milyen műfajt választott, mikor teljesítette a második kört, és eljött a szavazás ideje.
Én fantasyra és a két szépirodalmi műfajra szavaztam, a klasszikusra meg a 20-21.századi szépirodalomra; de azért sejtettem, hogy a fantasy fog nyerni :)

  Amitől rettegtem, azok az életrajzi regények - az annyira az írótól függ, mi van ha egyáltalán nem érdekel a személyisége?; illetve még mindig ódzkodok a történelmi regényektől, mint műfajtól. Chick lit-tel meg úgy vagyok, hogy nem hiszem, hogy az angolszász országokban írt könyvek általános erővel bírnának a volt kommunista országokban, és vica versa. 


Választott könyveim, a harmadik könyvklubra:
.....
és nem írom még le, csak azt árulom el, hogy amiket olvastam, azokat dőlt betűvel szedtem :))







Szóval tessék jönni nyugodtan, nem történik semmi, ha nem sikerül egy hónapot teljesíteni, maximum annyi, hogy a következő könyvklub témáját nem szavazhatod meg. 
Viszont írói gyakorlatnak nagyon jó, és igazán izgalmas, hogy ki-mit lát bele egy-egy könyvbe, mennyit tudunk közösen szenvedni, ki-milyen plusz információt talál egy-egy regényhez.


JANUÁR 31-ig jelentkezhetsz itt: Könyvsarok/Mini-könyvklub 3, de ne felejtsd el végigolvasni a szabályokat a félreértések elkerülése végett!

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!