Énekelj! - Sing! filmajánló



Leírás a Port.hu oldaláról:

Az Énekelj! egy állatok által benépesített emberi világban játszódik. Buster Moon, az elegáns koala egy valaha szebb napokat látott színház igazgatója. Buster örök optimista - na jó, azért kissé zsivány is -, de mindennél jobban szereti a színházát, és bármit megtenne azért, hogy az fennmaradjon. Látva, hogy élete álma az összeomlás szélén áll, egy utolsó esélye van, hogy visszaadja ékkövének a régi fényét: megrendezi a világ legnagyobb énekversenyét.
Öt versenyző emelkedik ki a többiek közül: egy egér, akinek a hangja és a modora is simulékony; egy félénk tini elefánt, akinek hatalmas a lámpaláza; egy túlhajszolt anya, aki 25 kismalacot gondoz; egy ifjú gengszter gorilla, aki szakítani akar a kétes családi múlttal; és egy punk-rock tarajos sül, aki az arrogáns pasiját igyekszik lerázni magáról.
 Mind az öten abban a reményben érkeznek Buster színpadára, hogy meg tudják változtatni addigi életüket...






Remélhetőleg a film beharangozó reklámja már ismerős lesz, a fészbúkon említettem, hogy nálunk ez volt az első igazi családi mozi, amire már a legkisebb gyermeket, négy és féléves Emmát is elvittük. Mivel karácsony után, még szilveszter előtt voltunk, dugig volt a mozi, még pótszékeket is tettek be az első sor elé. Sőt mivel rengeteg család jött el megnézni a filmet, nyitva hagyták a terem ajtaját, hogy könnyebb legyen kimenni wécére :) amit mi is igénybe vettünk, persze, körülbelül félidőben.

Összességében megint azt tudom írni, amit könyvek esetében szoktam, a leírás pontatlan. Buster, a színháztulajdonos koala szerintem inkább jószívű volt, de zsivány egyáltalán nem, az egy másik szereplőre jellemző, de ő meg aztán a végleteken túl is - viszont hogy kiről van szó, nem spoilerezem el.
A trailer meg szerencsére hiába tűnik nagyon részletesnek, még ha az összes angol nyelvűt + dalokat is végignézitek a youtube-on, garantálom, hogy akkor is lesz ismeretlen jelenet :D  Mi ugyanis nagyon készültünk, leskelődtünk előre, így könnyű volt összehasonlítani az elképzeléseinket a filmről és a valóságot.

Ha egy mondattal kéne jellemeznem ezt a filmet, akkor azt mondanám, hogy igazi családi szórakoztató vígjáték, eszméletlen sok zenével és persze számos ismerős élethelyzettel. Az eredeti filmgárda: Matthew McConaughey mint Buster Moon, a koala; Reese Witherspoon, alias Dr. Szöszi ezúttal Rositaként, a malac anyuka szerepében; Scarlett Johansson adta a hangot Ash-hez, a nagyon rocker tarajos sülhöz és Tori Kelly énekesnő hozta Meena karakterét, a félénk elefántlányét. De felcsendült még a film során Lady Gaga-tól a Bad Romance,  Fireworks Katy Perrytől, Frank Sinatra-tól a My way és Elton John I'm Still Standing-je, ezúttal Taron Egerton, mint gorilla tolmácsolásában :)

És, hogy mi a sztori? Hát röviden persze az, hogy Buster kitalálja az énekversenyt, amire a fél város jelentkezik, de valójában ez egy nagyon helyes mese, ami bepillantást enged különböző családok életébe, és főleg a főhősök önbecsülési problémáiba. Ez utóbbira varázslatos módon a zene gyógyír tud lenni...
Mivel jelenleg is játsszák számos moziban, aki még nem látta, annak jó szívvel ajánlom; mellettünk egy apuka ült a kisfiával és feleségével, és jókat nevetett. Hogy még egy személyes apróságot említsek, nálunk a Sing előtt a Herkules volt a legeslegkedvencebb zenés rajzfilm, aminek a dalait kívülről fújtuk, de jelenleg ez az amerikai film tör a csúcsra.

Olyantén módon, hogy már a négy éves is tudja énekelni a következő dal refrénjét Steve Wonderral :D

Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Felhívom rá a figyelmet, hogy a blogon a megjegyzések MODERÁLÁS után kerülnek fel; illetve hogy a megjegyzés írója tudomásul veszi, hogy adatait (nevét és online elérhetőségét) ÖNKÉNT adta meg. Harmadik félnek, vagy reklámcélra nem használom fel senki adatait!