Havi zárás: 2017. március




"Néha a könyveibe mélyedve, hirtelen tudatára ébredt, mennyi mindent nem tud, mi mindent nem olvasott még el, és a megnyugvás, amire törekedett, nyomban szertefoszlott, amint felmérte, milyen kevés ideje lesz az életben, hogy annyi mindent elolvasson, hogy megtanulhassa, amit még tudnia kell."


A hónap kedvenc idézetét ezúttal John Williams regényéből, a Stonerből vettem, nagyon szeretem ezt a kötetet, ITT már dicsértem. Márciusban az újraolvasást egy könyvklub inspirálta, mint ahogy Tommy Wallach művét is, amit a Mini könyvklub 6.fordulójára olvastam el. A Szabó Magda kihíváson is igen aktív vagyok még, már tudom azt is, hogy a Mózes egy huszonkettőt fogom újra kivenni a könyvtárból :)

Ebben a hónapban csak három könyvről készült értékelés, amiből egy, a Játék a tűzzel még februári olvasmányom volt. Három egyéb könyvekkel kapcsolatos poszt is felkerült a blogra, elsején a februári zárás, aztán egy rövid elmélkedés arról, Hogyan olvassunk többet?, illetve a Too much book tag.





Ezeket a könyveket olvastam 2017 március hónapban:


  1. Mörk Leonóra: A vámpír vonzásában
  2. Popper Péter: Ingovány
  3. Honoré de Balzac: A szamárbőr
  4. Bartos Erika: Bogyó és Babóca ünnepel
  5. Szabó Magda: Katalin utca
  6. Trencsényi-Waldapfel Imre: Görög regék
  7. Vlagyimir Szutyejev: Vidám mesék
  8. Dr. Seuss: Ha lenne egy cirkuszom
  9. Vekerdy Tamás: Lélek-jelenlét
  10. Silvia Roncaglia – Roberto Luciani: Egy különleges szőnyeg nyomában
  11. John Williams: Stoner
  12. Popper Péter: Amor Fati
  13. Babiczky Béla – Schneller Károly (szerk.): Egyetemes Tizedes Osztályozás 1.
  14. Barátné Hajdu Ágnes – Babiczky Béla: Bevezetés az információkereső nyelvek elméletébe és gyakorlatába
  15. Tommy Wallach: Kösz, hogy… 
  16. Ugron Zsolna: Hollóasszony


Az egyetemi elfoglaltságok, konkrétan az Egyetemes Tizedes Osztályozás (ETO) zh-ra való készülés foglalta le szinte teljes mértékben az év harmadik hónapját, és ez nem fog változni, mert szeretnék év végén átsorolást kérni, önköltségesről állami támogatottra.
Szerencsére még maradt négy félévem, hiába van már egy diplomám, ellenben a tanulmányi átlagomnak ismét legalább négy egésznek kell lenni, vagy még jobbnak, hogy ez biztosan sikerüljön.

Tehát hétfőn irány újra a könyvtár, ezúttal már könyvtártörténeti és könyvtörténeti kötelező irodalmakat fogok kivenni, a már említett Szabó Magda kötet mellé. A Mini könyvklub 6. utolsó, szabadon választott olvasmányát még le kell pontosítanom Vegazussal, de remélem, hogy jó lesz Joss Stirling Lélektársak trilógiájának első kötete - annak már a címe is elég romantikus. Ráadásul Könyvmoly párbajos választásom is volt...

Áprilisban tervezem befejezni végre a Kezdők svéd nyelvkönyvét - eme szótárszerű kötetből még nyolc szójegyzék van hátra, vagyis 8 nap :) A fizikusok modern drámakötetben Godot várom Estragonnal és Vladimirral, ez lesz a hatodik várólista csökkentő tételem az idei tucatból.
Azt már biztosan tudom, hogy nem tudok eljutni a Könyvfesztiválra idén, családi elfoglaltságok miatt, így már a jövő héten meg fogom magamnak venni Neil Gaiman Északi mitológiáját.





És még egy biztos terv a közeljövőre: szerdán hozom a Hollóasszonyról a véleményemet :))


Megjegyzések