Rólam

Kedves Olvasó!

Köszönöm, hogy erre jártál :)
Címszavakban így szoktam magam jellemezni:
Mariann, 42 éves, anya, három gyerekkel: 5, 7 és 14 évesek.

2001-ben szereztem diplomát az ELTE-én, tanítónéni vagyok. Másoddiplomázni szintén az ELTE-én fogok, csak már informatikus-könyvtáros szakon, 2016. szeptemberben kezdtem neki az újabb tanulmányaimnak.
Jelenleg az egyetem második éve mellett a Központi Statisztikai Hivatal könyvtárában vagyok gyakorlaton.


A blog ötlete még 2014. nyarán született meg bennem, de magánéleti okokból csak 2015. januárban indítottam el. Eddig három díjat zsebeltem be, több blogger közösség és projekt tagja lettem, illetve az első évet hatezer látogatással zártam.
Idéntől a rendszeresebb posztolásnak és májustól a recenziós könyveknek hála lassan 20 ezer megtekintésnek örvendezhetek. 2017. márciusi adat már 40 ezer klikk felett jár, azt hiszem, most már nem muszáj számolgatnom :)

2016. évet összefoglaló posztot ITT olvashatjátok el, míg a blog második szülinapjára ezt írtam:

2015. legjobb döntése volt, hogy új hobbiba kezdtem, január 9-e számomra így nem csak Piton professzor szülinapja kapcsán jelentős, hanem a blogomba is akkor kezdtem írni.
:D
Rengeteg, sőt eszméletlen sok minden változott meg bennem is, meg az életemben is, amit java részben a netes olvasmánynaplómnak köszönhetek.
Hogy pontosan mik is ezek, már az utóbbi napokban folyamatosan próbálom végiggondolni, de legnagyobb valószínűséggel fogok kihagyni dolgokat, ezért hozzátoldások még bőven lehetnek ehhez a bejegyzéshez.
Legelőször is, Barátokat, Ismerősöket szereztem a blognak köszönhetően, mind itt a szűkebb blogger, könyves blogger világban, de a molyon is :D Nem szeretnék senkit se megbántani, ezért most nem listázom a neveket, de azért lehet mindenféle közösségi oldalakon látni, hogy kikkel cseverészek akár naponta, hogy kit figyelek árgus szemmel, vagy netalán kérdezek meg, mikor kétségeim vannak.
💖 Köszönöm, hogy vagytok, drágáim!

A másik eszméletlen nagy dolog, újdonság nyilván a Kiadóknak szóló köszönet lesz, őket leírom név szerint, mert - egyelőre még - rövid a lista. Köszönöm a bizalmat megint az Athenaeum, Corvina, General Press és Magvető kiadó munkatársainak, illetve Twister Mediának a támogató partneri kapcsolatot :D
Nyilván előtte is volt miről írnom, a három könyvtár bőven biztosít ahhoz alapanyagot, de semmivel sem összehasonlítható élmény, érzés, mikor jön egy mail: "Persze, hogy szívesen vesszük, ha ír(sz) nekünk, melyik könyvünket kéri/kéred?" 😊
A harmadik legfontosabb változás pedig az Egyetem volt, a Könyvtár szak <3
Várható volt, hogy ezt írom, persze, de muszáj, mert hihetetlenül nagy, oltári mázlinak, több mint szerencsének érzem azt, hogy a hobbi könyvmolyság után lehetőségem van a szenvedélyemnek élni majd, nap mint nap.
(bővebben: link2008-tól vagyok a tagja a magyar Harry Potter közösségnek, legtöbben így ismertek meg. Merengős profilomat már nem frissítem, de közel 30 fanfictiont alkottam az elmúlt években.
Jelenleg csak ide írok, és bár nem vagyok tagja a Kritika klubnak, HP kihívások tája házán kritikaíróként, zsűritagként pontozok, véleményezek aktívan, a mai napig.

Szerénytelen személyem a HP ficírói életében, az elmúlt pár évben 7 kihíváson indultam, kettő Merengő Kívánság Üstre írtam, és 2015 végéig 4 kihíváson voltam zsűritag: Weasley kihívás, Szívdobbanás kihívás, Elemek harca kihívás és Nyctophilia kihíváson.0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése