Holly Madison: Lenn, ​a nyúl üregében


Fülszöveg:

Ez ​​a történet döbbenetes, eddig nem látott mélységekben mutatja be a Playboy-villa bizarr, belső világát és a titkait is annak a férfinak, akinél a villa kulcsa van.

Az oregoni kisvárosból származó Holly Sue Cullent egy huszonegy éves korában meghozott spontán döntés változtatta Holly Madisonná, Hugh Hefner első számú barátnőjévé. De miután beveti magát a nyuszi üregébe, Alice Csodaországához hasonlóan a Playboy-villa kívülről tündérmeseszerűnek tűnő életéről beleértve a leghíresebb sztárokkal rendezett bulikat és a saját négy évig tartó valóságshow-ját is gyorsan kiderül, hogy ez a világ nem más, mint a szigorú szabályok, a manipuláció és az ambiciózus, álnok nyuszilányokkal folytatott csaták színtere. Az élet a hírhedt villában messze nem álom, inkább rémálom. És miután mindent elveszít, nem marad reménye másban, csak az öngyilkosságban.
De ahelyett, hogy eldobná az életét, úgy dönt, hogy inkább a kezébe veszi.

Holly őszintesége megdöbbentő és megindító egyben. Vallomása a villában töltött időről, a drogokról, a szexről, a lelki és testi abúzusról, a hírhedt bulikról a felső tízezer színfalak mögött zajló valódi életéről letaglózó olvasmány.



Kezdjük egy vallomással: én bizony nyíltan felvállalom, hogy néztem a Playboy villa lányait anno a zenei csatornán, és bezony Holly, illetve Bridget voltak a kedvenceim. A könyvet, aminek ennyire fantasztikusan érdekfeszítő izgalmakat ígérő leírása van már tavaly letöltöttem angolul, de aztán megvártam míg kijött a fordítás.
Murphy törvénye, hogy megbűnhődtem azért, mert nem "hivatalos" kötetet, csak pdf verziót olvastam, a magyar laphiányos volt, így elég hamar átváltottam angolra :) Azonban legalább így tudok mondani véleményt az eredeti műről, kellemes, könnyű kis olvasmány, csak pár ismeretlen szóval. Ha igaz a goodreadsen terjedő pletyka, akkor a  közreműködő segítő írta a művet, Holly pedig csak a nevét adta hozzá, de ettől eltekintve ez egy korrektül szórakoztató olvasmány, igazi egynapos kikapcsolódást jelent.

Viszont a fülszöveg megint túloz, sőt olyan dolgokat reklámoz, ami benne sincs a műben!
:D ez egyrészről lol tény, másrészről ellenben, aki arra számít, hogy zaftos pletykákat fog olvasni Hugh Hefner ágybeli teljesítményéről, az ne ezt a könyvet vegye kézbe! Mint írtam feljebb, Holly nem egyedül hozta össze ezt a művet, és nem tudom, hogy neki volt-e annyi józan belátása, sütnivalója, vagy javasolták neki, de mindenesetre meglepő módon csak egy szexjelenet volt a kötetben, az is nagyon-nagyon szőrmentén megfogalmazva.

Ugyebár azt talán nem nagyon kell mondanom, hogy Hefner maga alakította ki a Mr Playboy képet önmagáról, és az imidzshez kell a több barátnő, akik egyfelől elkísérik őt erre-arra kvázi háremként, másfelől folyton találgatnak arról az emberek, hogy épp melyik lány az ágyasa, vajon minden csajjal lefekszik-e.
A Playboy hivatalos verzió szerint csak az első számú, fő barátnővel, ez volt Holly hét évig, de valójában azért voltak ott más lányok is Hefnerrel egy időben, egy szobában, egy ágyban. Hogy mit is csináltak? Hát itt az érdekessége és okossága a könyvnek: hogy nem mondja pontosan el! Szerintem Holly teljességgel tisztában van azzal, hogy pert akasztanának a nyakába, amint nyilatkozna részletesen, mert Hefner élete és maga a Playboy is a hiúságra alapozott vállalkozás. Hír és hitelrontás meg oltárira sokba kerül Hollywoodban...



Szerintem:

Holly könyve a három és a négy csillag között mozog, mert szórakoztató, gondolkodni nem sűrűn kell hozzá, kikapcsol, ellenben feministáknak nagyon nem ajánlanám a kötetet. Van benne szó drogról, alkoholról, plasztikai műtétekről is bőven, számtalan esetben tört ki a cicaharc az éppen aktuális villalányok között. Érzéseim szerint hiába állítja be magát tökéletesen angyali lánynak Holly, azért bőven volt része abban, hogy úgy alakult a sorsa, hogy még mindig Hef barátnőjeként tekint rá a világ. Persze 21 éves volt, mikor beköltözött, javarészt a külsőségeknek hitt, de felnőttként vállalta be ezt az életmódot, hogy hírnevet szerezzen magának.

A könyv megírása óta eltelt időben a három egykori sorstárs közül Kendra és Holly nem állnak egymással szóba, Kendra a twitteren meglehetősen pornografikusan és részletesen írt arról, hogy mi volt Holly szerepe Hef ágyában.
Én még a kötet után is csak azt tudom mondani, amit Bridget nyilatkozott 2016. májusában: ezek Holly emlékei, és neki joga volt így megírni őket, úgy ahogyan ő látta az életét.

forrás volt a poszthoz:
https://moly.hu/konyvek/holly-madison-lenn-a-nyul-uregeben
https://en.wikipedia.org/wiki/Holly_Madison

Megjegyzések