Moly kihívás ajánló



Az élet a komfortzónán kívül kezdődik - mondta állítólag először az önfejlesztés, szemléletmódváltás egyik guruja, Neale Donald Walsch.
Szerintem az a jócskán meglepő ebben a mondatban, hogy nemtől, kortól, és főleg vallási hozzátartozástól függetlenül szereti ezt az elvet számos nő és férfi a világon, holott mondjuk nem biztos, hogy egyet tudnának érteni például a Beszélgetések az Istennel című könyvvel, amit szintén Walsch írt. :)
Véleményem szerint ez is a komfortzónán kívüli rész, hogy tanuljunk a másiktól, hallgassuk meg, még akkor is, ha amúgy jócskán távol áll tőlünk az alapszemlélete.

Nos ezen mottó jegyében hoztam három moly kihívás linket, hátha kedvetek támad sokat olvasni, mert bizony ezekhez a plecsnikhez rengeteget könyvet kell forgatni.




1., Harry Potter angolul
Gondolom semmi meglepő nem volt a kezdő linkben :D
A feladat nagyon egyszerű, mind a 7 részt angolul kell elolvasni, 3 hónapon belül. - írja a kihívás gazdája, aki sokak nagyon nagy örömére az úgynevezett Harry Potter 8-at, Az elátkozott gyermeket nem kéri elolvasni. (De például a Rowling életmű olvasáshoz kell.)
A kihívás 2018. április 20.-án ér véget, április elsejéig lehet jelentkezni.



2018. december 31-ig kell elolvasni erre a kihívásra az eddig megjelent négy Alien kötetet, már annak, aki bírja a borzongást! :D
Tapasztalatból mondom, az első kötet meglepő módon nem is olyan véres, legalábbis a filmhez képest. Az elején az űrhajón való utazást mutatja be, a legénység életét a hiperűrugrás és ahhoz kapcsolódó mélyalvás után, tehát az eredeti történet jóval több sci-fi elemet ír le, mint ami aztán a vászonra került.





Ez a kihívás ér véget a legkésőbb, egészen 2022 szilveszteréig van rá ideje bármelyik  lelkes könyvmolynak belekezdeni az olvasásba :)
Aki azt hinné, hogy nincs miből válogatni, hát igen nagy tévedésben él, Agatha Christie történeteiből 40 magyar Poirot fordítás jött össze, erről a polcról lehet szemezgetni:
https://moly.hu/sorozatok/hercule-poirot


Remélem, hogy mivel elég különböző műfajokból merítettem, sokatoknak meghozza a kedvét a jelentkezéshez, olvasáshoz.
Én biztosan indulok 2018-ban a Poirot megmérettetésen :)) drukkoljatok, hogy nem kapjak  AC mérgezést! :P

Megjegyzések