A Corvina Kiadó karácsonyi kínálata


Nyáry Krisztián: Fölébredett a föld

Levelek, hősök, történetek 1848/49-ből

Nyáry Krisztián: Fölébredett a föld
Nyáry Krisztián legújabb könyvében 1848-49-ben született levelek segítségével meséli újra a forradalom és szabadságharc történetét. Az ismert szereplők személyes hangú magánlevelei mellett az utca embereinek üzenetei alulnézetből mutatják be a tankönyvekből ismert történelmi eseményeket és a mindennapok küzdelmeit. Hiszen a 170 évvel ezelőtti emberek mást és másképp tartottak fontosnak, örömeik és fájdalmaik, reményeik és félelmeik emberközelibbé teszik a két esztendő krónikáját. A kötetben szereplő 163 levél mindegyikéhez egy-egy rövid történet is társul a Nyáry Krisztiántól megszokott stílusban.

Megjelent: 2017. november 30.
Terjedelem: 432 oldal
Méret: 165 mm x 242 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 4500 Ft
ISBN: 978 963 13 6461 3
Kiadó: Corvina Kiadó

line

Csepella Olivér: NYUGAT + ZOMBIK


Csepella Olivér: NYUGAT + ZOMBIKEgy őszi estén a New York Kávéház összes ajtaja bezárul, s a bentlévők vérszomjas élőholttá válnak. Kivéve egy maroknyi túlélőt, az igazgató titkárát, a ház első pincérnőjét és egy modernista folyóirat néhány munkatársát. Róluk talán már hallott.

Csepella Olivér tervezőgrafikus, a Halisten Stúdió tagja, a Csaknekedkislány tánczenekar szövegíró énekese. Tizenhét évesen jutott eszébe ez a dolog a Nyugattal, és mostanáig nem hagyta nyugodni.
A könyv létrejöttét 2014-ben sikeres közösségi finanszírozás tette lehetővé: több mint ezer nagylelkű ember támogatása fedezte a képregényrajzolás éveit. Nélkülük a NYUGAT+ZOMBIK megmaradt volna annak az idétlen ötletnek, amit jó lett volna megcsinálni egyszer.

"Az agyatlan élőhalottak és a reménytelenül széplelkűek harcában sosem volt irgalom, de most patakokban folyik a vér és a tinta, reped a csont, szakad a merített papír. Íme Babits Mihály és Quentin Tarantino találkozása a boncasztalon: három év feszült várakozás után kézhez vehetik a rajongók Csepella Olivér már megjelenése előtt kultikus képregényét.
Sikerülhet-e a magaskultúra legkifinomultabb képviselőinek, a Nyugat szerzőinek megállítaniuk a tömegkultúra legfélelmetesebb teremtményeit, a zombikat? Lehetséges-e jambussal vagy szonettkoszorúval felvenni a harcot a halálos harapással? És egyáltalán: vehetjük-e a bátorságot, hogy viccet, sőt horrort csináljunk az iskolában felszentelt irodalmi kánonból? Nagyon remélem, hogy a válasz mindhárom kérdésre igen."
Nyáry Krisztián

Megjelent: 2017. december 06.
Terjedelem: 264 oldal
Méret: 165 mm x 235 mm
Kötés: Füles kartonált
Ár: 3990 Ft
ISBN: 978 963 13 6474 3

line

Czank Lívia: A függöny mögött 

A balett titkos világa


Czank Lívia:  függöny mögöttCzank Lívia egy évadot élt a Magyar Nemzeti Balett együttesével az Operaházban. A függöny mögött - a balett titkos világa című könyv bepillantást enged a táncosok mindennapjaiba, sikereikbe és kudarcaikba, valamint őszintén mesélnek szerepálmokról, karrierről és magánéletről is. A művészekkel, a balettmesterekkel és az alkotókkal folytatott beszélgetései azelőtt ismeretlen mélységeiben mutatja be a balett zárt világát.

Megjelent: 2017. november 29.
Terjedelem: 288 oldal
Méret: 130 mm x 197 mm
Ár: 3490 Ft
Kötés: Füles, kartonált
ISBN: 978 963 13 6472 9

line

Csáky Imre: HERALDIKA

A Magyar Királyság államcímerei és vármegyecímerei a XIX. század harmadik harmadában


Czank Lívia:  függöny mögöttA címerek – a modern világ ősi jelképei – évszázadok pajzsokra festett, zászlókra hímzett és kôbe faragott színes üzeneteit hordozzák. A XXI. században is kiemelt jelentôséggel bírnak, hiszen elemeik, jelképeik megjelennek a mai államcímerben és a mai megye-, város- és településcímerekben is. Kötetünk az első fejezetben a címertudomány és címerművészet alapismereteit foglalja össze 376 fekete-fehér címerrajzzal illusztrálva. A második fejezet a Magyar Királyság államcímereit mutatja be a XIX. század harmadik harmadából számos, igen érdekes címerképpel alátámasztva. A harmadik fejezet a Magyar Királyság vármegyéit és azok címerhasználatát taglalja ugyanazon történelmi korszakban, míg a negyedik fejezet egy címeralbum, amely a Magyar Királyság – a XIX. század utolsó harmadától az I. világháború végéig fennálló – közigazgatási rendszerének 71 vármegyecímerét állítja középpontba. A színes, hiteles és tudományos igénnyel rekonstruált címertáblák mellett bemutatja – magyar és latin nyelvű forrásokra hivatkozva – a vármegyei címerek történetét is.

Megjelent: 2017. november 30.
Terjedelem: 272 oldal
Méret: 235 mm x 300 mm
Ár: 9900 Ft
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 978 963 13 6446 0

line

Szabó Edit: Gyengébb? Nem!

26 NŐI TÖRTÉNET, 52 ÉTEL, 52 BOR
Szabó Edit: gyengébb? nem!Ebben a könyvben huszonhat remek nő mesél az életéről. Mindannyian a borok világában dolgoznak, olyan terepen mozognak, ahol korábban hagyományosan férfiak ültek a kormánynál. Magabiztosan, céltudatosan vezetnek. Van közöttük tulajdonos, birtokigazgató, szőlész és borász, mindegyikük máshol tart az útján, de büszkék arra, amit eddig elértek, és nem cserélnének senkivel. Néhányan gyerekkori álmukat váltották valóra, mások felnőtt fejjel merészkedtek először a pince mélyére, megint mások az apától megörökölt, nehéz "autót" szelídítették magukhoz, de előbb-utóbb mind megtanulta, hol kell megpiszkálni a motort, ha baj van. Bemutatják a boraikat, amelyekre büszkék, és bizonyítják jártasságukat a konyhában is. Mesélnek a mindennapjaikról, a családjukról, a sikereiről és a kudarcaikról, mindarról, ami elindította őket azon az úton, amelyen ma is járnak.

A kötet szereplői:
ÁRVAY ANGELIKA, BAI EDIT, BÁRDOS SAROLTA, BERECZ STÉPHANIE, BODÓ JUDIT, BUSSAY DOROTTYA, CSETVEI KRISZTINA, DEBRECZENI MÓNIKA, GÁLNÉ DIGNISZ ÉVA, GERE ANDREA, HANAUER SUSANN, HEIMANN ÁGNES, HOMOKY DOROTTYA, JEKL FLÓRA, KOVÁCS ZITA, LAPOSA ZSÓFI, LATORCZAI RÁCZ LILLA, LUKA ENIKŐ, MAGYAR ANITA, MATOLCSY SÁRA, MOLNÁR JÚLIA DÓRA, NYÚLNÉ PÜHRA BEÁTA, OSVÁTH FRUZSINA, UJVÁRI VIVIEN, WILLE-BAUMKAUFF MÁRTA, ZSIRAI KATA

Megjelent: 2017. október 30.
Terjedelem: 216 oldal
Méret: 190 mm x 235 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 5990 Ft
ISBN: 978 963 13 6469 9

line

Katariina Vuori - Janne Pekkala - Vesa Ranta:

Szaunaszakácskönyv

Finn életek és ételek
Szabó Edit: gyengébb? nem!Ízletes, házias ételek és Szent Iván-éjre, gólyaavatásra vagy rákünnepre való fogások egyaránt készülhetnek szaunában: szarvasragu, rákfarok, glögg és kalács... Amíg az étel a parti szauna kályháján fő, rajta tarthatjuk a szemünket a vízben játszó gyerekeken, vagy elmerenghetünk az augusztusi alkonyon. A könyvben található összes étel szaunában készült: a szaunakályha tetején vagy az égéstérben, a felöntőkanálban vagy a vízforraló üstben.
A gőzfürdőzés szüneteiben kirajzolódik a mai finn szaunakultúra képe is: van itt klasszikus gerendaszauna, jég- és sátorszauna, füstös és városi szauna, folyó- és tengerparti szauna, busz- és vasutasszauna, füstölő- és malátaaszaló szauna és még sok minden más. A szaunázás a finn élet szerves része, gyerektől az aggastyánig mindenki együtt izzad, falusiak és városiak, egyetemisták és híres emberek, síoktatók és aranymosók, motorosok és télapók egyformákká válnak a szauna gőzében. 

Megjelent: 2017. november 10.
Terjedelem: 192 oldal
Méret: 195 mm x 235 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 5990 Ft
ISBN: 978 963 13 6467 5
Fordította: G. Bogár Edit

line

J. Jackson - E. Larsen: Az otthon melege

Hygge: a boldogság dán receptje
A Hygge (ejtsd: hügge) dán szó. Azt fejezi ki, hogy az ember otthonosan, kényelmesen érzi magát, megbékélve a világgal. Magyarra fordítani lehetetlen, nem is kell ahhoz, hogy megértsük, miért Dánia a világ egyik legboldogabb országa.
AZ OTTHON MELEGE tele van ízletes receptekkel, otthona szépítését szolgáló ötletekkel, ösztönző javaslatokkal, hogy hogyan használja ki a hétköznapi élvezetek varázsát. Legyen szó egy bögre nyugtató forró csokoládéról, egy tál finom pézsmatök-levesről vagy egy pár kényelmes filcpapucsról, meglátja, mennyi örömöt okoz egy kis hygge.

Megjelent: 2017. szeptember 18.
Fordította: Gálvölgyi Judit
Terjedelem: 144 oldal
Méret: 170 mm x 190 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 2500 Ft
ISBN: 9789631364538 

line

Amber Locke: Laktató és egészséges LEVESEK

Vegánoknak és nem vegánoknak
Amber Locke: Laktató és egészséges levesekTöbb mint 100 levesrecept, levesfeltét és egyéb ötlet az Instagram-sztár, Amber Locke (@rawveganblonde) konyhájából.

Amber Locke gyerekkora óta rajong a gyümölcsökért és a zöldségekért szülei veteményeskertjének köszönhetően. Mára komoly rajongótábora lett gyümölcsökből és zöldségekből készülő gyönyörű kreációinak, melyeket otthonában készít és fényképez.
Megrendelői és partnerei között van Jamie Oliver Big Feastival rendezvénye, az Anthropologie, a londoni Harrods és a Google. Ez a magyarul megjelenő első szakácskönyve.

Megjelent: 2017. október 03.
Terjedelem: 144 oldal
Méret: 190 mm x 235 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 3990 Ft
ISBN: 978 963 13 6442 2
Fordította: Kúnos Linda

line

Bereményi Géza - Vető János: Antoine és Désiré


Bereményi Géza - Vető János: Antoine és DésiréAz Antoine és Désirével nemcsak Cseh Tamás utánozhatatlanul zseniális előadói stílusa és Bereményi irodalmi rangú szövegei, hanem Vető János lemezborítója is ikonikussá vált, valódi összművészeti teljesítményként tekinthetünk erre a lemezre. Bereményi és Vető pedig, majd' négy évtizeddel később, megalkották ezt a fényképregényt, amely kibontja és kiegészíti az évtizedekkel korábbi hanganyag háttértörténetét. Minden rajongónak kötelező!

Megjelent: 2017. november 13.
Terjedelem: 252 oldal
Méret: 210 mm x 210 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 3990 Ft
ISBN: 978 963 13 6470 5
line

Mesék a gyógyulásról

Válogatta Csóka Judit
meseterapeuta, klinikai szakpszichológus

Mesék a gyógyulásrólCsóka Judit komolyan vette azt a kijelentést, hogy ,,minden élethelyzetnek megvan a maga meséje", és utánajárt annak, mit mondanak a mesék a betegségekről és a gyógyulásról. Megdöbbentő anyagra bukkant, amelyben nemcsak az a legfontosabb üzenet, hogy a betegségekből van kiút, hanem az is, hogy milyen sok figyelemre, gondoskodásra és törődésre van szükség életünk szebbé és jobbá tételéhez. S nem csupán másoktól, hanem saját magunktól is.
Boldizsár Ildikó

Megjelent: 2017. november 15.
Terjedelem: 272 oldal
Méret: 124 mm x 183 mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 13 6468 2
line

Magyar László András: Solenoid és Pelithe

Régi gyógyszerkentyűk
Solenoid és Pelithe. Régi gyógyszerkentyűkA gyógyító ember kezdetleges sebészeti és fogászati műtéteihez ősidők óta használt szerszámokat. Ahogy az orvosi tudás és az emberiség technikai készsége gyarapodott, úgy tökéletesedtek ezek a szerszámok, és bonyolódtak lassan szerkezetekké, gépezetekké.
Ebben a kis könyvben képek és szórakoztatónak szánt magyarázatok segítségével érdekes, régi gyógyító szerkentyűket kívántunk bemutatni. Vagyis nem egyszerű orvosi műszereket, eszközöket gyűjtöttünk egybe, hanem olyan bonyolultabb gyógyalkotmányokat, amelyek vagy teljesen, vagy eredeti formájukban már rég eltűntek. Ihletőjük ugyanaz a 19. században megszülető egészségkultusz volt, mint amin a mai nagyhatalmú, értékrendünket és életmódunkat egyaránt befolyásoló egészségipar alapul.
Az a világ, amelybe ez a könyv kívánja vezetni olvasóit, még csak a kezdet világa. A bájosan gyermeteg, gyakran mulatságos, ám mindenképpen érdekes és izgalmas kezdeté, amikor a gépek még nem uralkodtak rajtunk, hanem csak csodált barátaink és játszótársaink voltak, akiknek úgy örültünk egykor, mint ahogy új játékának örvend a kisgyerek.

Megjelent: 2017. augusztus 21.
Terjedelem: 168 oldal
Méret: 200 x 180 mm
Kötés: Keménytábla védőborítóval
Ár: 4 990 Ft
ISBN: 978 963 13 6450 7 

line

John Brewer: Futók kézikönyve

Javítsd a technikád a tudomány segítségével!
John Brewer: Futók kézikönyveTippek edzéshez és versenyekre. Ma már milliók futnak világszerte, különösen a hosszútávfutás vált népszerűvé, és a "hobbifutók" még akkor is képességeik legjavát próbálják nyújtani, ha a verseny végén nem ők állnak majd a dobogón. Sokan közülük edző nélkül készülnek, mégis szeretnék a lehető legtöbbet megtudni a hatékony felkészülésről és versenyzésről, valamint arról, hogyan tudják kihozni testükből a legjobb teljesítményt. Ez a könyv nekik készült: sorra veszi az érintett területeket, első lépésként érthetően bemutatva a futás tudományát, majd gyakorlatias illusztrációkkal és példákkal szemlélteti, hogyan váltható jobb teljesítményre a futásban az elméleti ismeret.

Mi befolyásolja az intenzív terhelést követő regenerációs időszakot? Miért nem tudom visszatartani a lélegzetemet közvetlenül futás után? Mi a tejsav és miért termelődik mozgás közben? Miért érzem úgy a sprint végén, hogy remeg a lábam? Hogyan kapcsolódik a kar mozgása a láb mozgásához és teljesítményéhez? Gyorsabban futok, ha intenzívebb a karmunkám?

Hogyan optimalizálható az izmok glikogéntartaléka? Alaposan fel kell tankolnom szénhidrátból, hogy jó hosszútávfutó lehessek? Javítja a teljesítményt a zenehallgatás? Segít a zene, amikor hegynek felfelé futok? Milyen fiziológiai előnyt jelent a bemelegítés? Tényleg szükség van bemelegítésre?

Hogyan javítja teljesítményünket a napszemüveg? A jó látás valóban segít abban, hogy lazítsak futás közben? Mi az a DOMS, és előnyös-e? Igaz, hogy "áldozat nélkül nincs győzelem"? Bizonyíthatóan növeli a futás a várható élettartamot? Valóban futnom kell az életemért?

Megjelent: 2017. október 03.
Terjedelem: 192 oldal
Méret: 228 x 250 mm
Kötés: Keménytábla
Ár: 7990 Ft
ISBN: 978 963 13 6441 5
Fordította: Szepes András

line

Bart István: Amerikai kulturális szótár

Második, átdolgozott, javított és bővített kiadás.
Bart István: Amerikai kultúrális szótárAz amerikai kulturális szótár olyan szavakat és fogalmakat tartalmaz, melyeket minden anyanyelvű teljes természetességgel ismer, ért és használ, a külföldiek azonban - ha csak a szűkszavú, kétnyelvű szótárakban akarnak utána nézni a jelentésüknek - sokszor vakvágányra futnak, amikor meg akarják fejteni őket. Pedig sok tekintetben épp ezek a "legamerikaibb" szavak: az amerikai élet és életforma jellegzetességeit tükrözik, a szótárakban nem fellelhető zamatuk és hangulatuk van, olyan szokásokhoz és hagyományokhoz tartoznak, a mindennapok és az ünnepek olyan rítusaihoz, melyek minden amerikai számára magától értetődnek, a mi számunkra azonban magyarázatra szorulnak.
Hétköznapi dolgokból - és a hozzájuk tartozó szavakból - áll össze a mindennapi élet kultúrája, a távolból oly megfoghatatlan Amerika, s ezek rajzolják ki nyelvi térképét: szállóigévé lett reklámok és híres kiszólások, énekek és gyermekdalok, régi slágerek felejthetetlen sorai, s olyan - külföldiek számára rejtélyes értelmű - rövidítések, mint az ABA, az ABC, az ACLU, az ASAP, vagy bolthálózatok lépten-nyomon emlegetett neve. Olyan szavakat viszont ne keressen a használó ebben a szótárban, amelyek jelentése kétnyelvű szótárakból is könnyen megismerhető.

Megjelent: 2017. október 31.
Terjedelem: 232 oldal
Méret: 150 mm x 210 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 3490 Ft
ISBN: 978 963 13 6459 0

Megjegyzések